Trialoog IV

EXPO

Wat in 2012 begon als een tentoonstelling om de opening van de exporuimtes in ’t Oud-Gemeentehuis te vieren, mondde uit in een driejaarlijkse traditie om werken van drie kunstenaars met een Kapelse link met elkaar te confronteren. Doorheen de jaren deelden schilders, fotografen, beeldhouwers en tal van andere kunstenaars de exporuimtes.

Tijdens deze 4de editie van Trialoog zijn er werken te zien van André Goezu, Rob Bruyninckx en Marc Kennes. Allen exposeerden ze ooit in Buchmann Art Gallery. ‘Trialoog IV’ vormt op die manier ook een eerbetoon aan oud-burgemeester Jacky Buchmann als kunstpromotor.

ROB BRUYNINCKX

Rob Bruyninckx creëert vanuit opdoemende beelden vol vergankelijkheid, het vliedende leven. Hij vat het vluchtige karakter van de werkelijkheid en werkt dat uit tot nieuwe voorstellingen, zelfstandige schilderijen.

ANDRÉ GOEZU

André Goezu is een kunstenaar die een beeld schetst van onze tijd, nieuw maar sensibel. Gestadig bouwt hij verder aan een grafisch en schilderkunstig oeuvre, waarin de mens en zijn humanistische waarden centraal staan.

MARC KENNES

Het anno 2022 reeds omvangrijke oeuvre van Marc Kennes moet je plaatsen binnen de artistieke en intellectuele stromingen van zijn tijd. Marc Kennes heeft voor de figuratie gekozen. Zo heeft hij binnen die nieuwe figuratieve schilderkunst een eigen positie ingenomen met een herkenbare stijl. De vrijheid van schilderen uit zich in ongedwongen streken en felle kleuren.

Vrij toegankelijk
za 10 - zo 11 september
vr 16 - zo 18 september
vr 23 - zo 25 september

13.30 - 17.30 uur of op afspraak