Coronamaatregelen in Kapellen

Gevolgen voor jeugd- en cultuurdienst

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben natuurlijk ook gevolgen voor Kapellen en de jeugd- en cultuurdienst. Hieronder de belangrijkste gevolgen voor jeugd- en culturele aangelegenheden. De actuele inperkingsmaatregelen en -afspraken blijven van toepassing tot ze expliciet worden aangepast.

 • Alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten – zowel indoor als outdoor, zowel publiek als privé, ongeacht het aantal bezoekers/deelnemers – worden tot nader order afgelast, ook in Kapellen. Samenscholingen van 3 of meer personen (buiten het gezin) zijn sowieso verboden.
 • Massa-evenementen mogen tot en met 31 augustus niet worden georganiseerd, maar de federale overheid moet nog verduidelijken wat ze precies beschouwt als massa-evenement.
 • Alleszins besliste de gemeente Kapellen al dat volgende eigen massa-evenementen in 2020 niét plaatsvinden: Pulptuur (gepland op 28 juni), Parkies (gepland op donderdagen in juli en augustus) en het vuurwerk van Kapellen Kermis (gepland op 27 juli).
 • Organisatoren van andere Kapelse massa-evenementen tot en met eind augustus worden door de gemeente n kennis gesteld over de federale beslissingen.
 • Eerder besliste de gemeente al om de Buitenspeeldag (gepland op woensdag 22 april), de Feestmarkt (gepland op donderdag 21 mei) en de Dorpsdag (gepland op zondag 24 mei) af te gelasten.
 • Wat andere en ‘kleinere’ evenementen betreft, wacht de gemeente af wat er door de Nationale Veiligheidsraad bijkomend wordt beslist en geadviseerd.
 • Blijven gesloten t.e.m. 3 mei:
  - zalen LUX, BIZ
  - De Oude Pastorij
  - ’t Kerkske
  - Eskapade
  - EXPOG
  - De Kroon
  - ’t Kaartershuisje
 • Volgende activiteiten van CC Kapellen worden geannuleerd t.e.m. 30 juni:
  - 21 t.e.m. 23 mei - Circus Ronaldo: Swing
  - Vr 5 juni - Latif Ait, Erhan Demirci & Han Coucke: Diversiteit troef!
  - Ma 8 juni - Cultacolorfilm: Zagros
  - Spaanse conversatie
  - Engelse conversatie
  - Vrij atelier

Indien van toepassing worden tickets voor activiteiten of huurgelden terugbetaald.

Meer informatie

Wie nog vragen heeft over de Kapelse coronamaatregelen, kan de gemeente Kapellen contacteren via 03 660 66 00 (Administratief Centrum).
Of neem een kijkje op de website www.kapellen.be.

Gepubliceerd opwoensdag 1 april 202015.00 u.