HELLMUT LOTTI GOES METAL

PULPTUUR - Podium Vijver

Helmut Lotti heeft zich in zijn reeds dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvissongs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij momenteel al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam, en speelde hij al in concertzalen over heel de wereld.

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen.

Wat op 18 juni 2023 begon als een eenmalig optreden tijdens Graspop Metal Meeting, is in een mum van tijd uitgegroeid tot een heuse najaarstournee met concerten verspreid over Vlaanderen, Brussel, Wallonië en Nederland.
Exact 11 jaar na zijn vorige passage op Pulptuur brengt Hellmut Lotti een uitgebreid hardrockrepertoire met al zijn favorieten uit het genre, waaronder classics van AC/DC, Motörhead, Scorpions én natuurlijk Iron Maiden.

“Met een set die getuigt van lef én ambitie werd de passage van Lotti op Graspop een instantklassieker.” – De Standaard *****